Előkészületben: Nimród

A Nimród című tudományos igényű könyv célja, hogy a mitikus őskirály életét és művét a lehető legteljesebben feltárja a felkutatható adatok alapján.

A magyar királyok geneológiájának legelejére helyezett mitikus első király több mint tíz évvel ezelőtt hozott lázba először. Azóta járok a nyomában és igyekszem felgöngyölíteni, ki volt ő, és mi lett belőle az utódok emlékezetében. Az évtizedes kutatómunka számtalanszor tűnt befejezettnek és kiaknázottnak, ugyanakkor futott ezzel zsákutcába. Sok időbe és munkába került, mire megértettem a nyilvánvalót: Nimród nem az volt, akinek gondoljuk. Az őskirály mindig több volt, még a maga korában is, még önmagánál is – bár erről nem igazán ő tehetett.

A kutatás oroszlánrésze lezárult, már csak a könyvvel kell elkészülnöm a több száz oldalnyi jegyzetből és a szakirodalomból. Miután a könyv elkészül és kiadásra kerül, az érdeklődők számára nem csak az lepleződik le, hogy ki volt és ki nem volt Nimród, hanem feltárul az őskirály egész életútja is. Lesz benne néhány meglepő elem…


Written by Tulipán Tamás

This article has 4 comments

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.