Előkészületben: Nimród

A Nimród című tudományos igényű könyv célja, hogy a mitikus őskirály életét és művét a lehető legteljesebben feltárja a felkutatható adatok alapján.

A magyar királyok geneológiájának legelejére helyezett mitikus első király több mint tíz évvel ezelőtt hozott lázba először. Azóta járok a nyomában és igyekszem felgöngyölíteni, ki volt ő, és mi lett belőle az utódok emlékezetében. Az évtizedes kutatómunka számtalanszor tűnt befejezettnek és kiaknázottnak, ugyanakkor futott ezzel zsákutcába. Sok időbe és munkába került, mire megértettem a nyilvánvalót: Nimród nem az volt, akinek gondoljuk. Az őskirály mindig több volt, még a maga korában is, még önmagánál is – bár erről nem igazán ő tehetett.

A kutatás oroszlánrésze lezárult, már csak a könyvvel kell elkészülnöm a több száz oldalnyi jegyzetből és a szakirodalomból. Miután a könyv elkészül és kiadásra kerül, az érdeklődők számára nem csak az lepleződik le, hogy ki volt és ki nem volt Nimród, hanem feltárul az őskirály egész életútja is. Lesz benne néhány meglepő elem…


2 comments for “Előkészületben: Nimród

 1. Dani
  2017. szeptember 10. at 18:53

  Kedves Tamás!

  A könyv már kapható?
  Ha igen, akkor hol?

  Üdvözlettel;

  Gönczöl Dániel

  • 2017. szeptember 21. at 11:14

   Kedves Dániel!
   Köszönöm az érdeklődést, jelenleg más könyveket írok. Úgy látom, a “Nimród” leghamarabb 2018 második felében készülhet el. Azt javaslom, 2018 karácsonyán nézzen fel ide. Addig is türelmet kérek! Úgy vélem, megéri majd a várakozást.
   Tulipán Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.